Zoek jij een duurzaam kerstpakket voor 2019?

"Be the change

you wish to see

 in the world."

 

~ Mahatma Ghandi

ferwend met impact

Met impact als betekenis. Vind jij het ook zonde om ieder jaar de helft van jouw kerstpakket in de trapkast te laten staan? Geloof jij ook in de toegevoegde waarde van duurzaamheid? Ons duurzame kerstpakket richt zich op de duurzame en sociale impact van de producten die daar inzitten.

Duurzaamheid wordt vaak gezien als een concessie van iets. ‘Het is wel duurzaam, maar niet lekker. Het is wel duurzaam, maar niet mooi.’ Daar denken wij anders over. De producten die we hebben geselecteerd voor dit kerstpakket, weten ieder op hun eigen manier een positieve impact te maken, zonder concessies. Die impact gaat verder dan fairtrade chocolade. Denk aan notenschillen waarmee je je kleding kan wassen, fairchain koffie, of bier gemaakt van overtallig brood en aardappels. Zonder concessies.

Soep. Kromkommer maakt soep van groente dat anders nooit ons bord zou bereiken. Een kromme courgette, een te kleine tomaat of te grote winterpeen. Ze krijgen een podium in de groentesoepen van Kromkommer. Een vierkante tomaat is namelijk net zo lekker als een ronde.

 

Koffie. Moyee deelt de winst met hun koffieboeren. Dat gaat verder dan een hogere vergoeding zoals fairtrade koffie. Moyee brandt de koffiebonen in het land van herkomst en gaat voor een fairchain. Hierdoor blijft er 300% meer economische toegevoegde waarde achter in het koffieproducerende land. Dat stimuleert de lokale economie en creëert werkgelegenheid. Das pas fair.

Wasmiddel. Seepje heeft notenschillen als wasmiddel. Deze notenschillen komen uit Nepal en zijn 100% natuurlijk. Wanneer deze in aanraking komen met water in je wasmachine, komt het natuurlijke zeep ‘Saponine’ vrij. Hypoallergeen en super duurzaam!

 

Handzeep. Door koffie te drinken, ontstaat er een reststroom van 50 miljard kilo aan koffiedik wereldwijd. Samen met sinaasappelschillen, zijn dit de grondstoffen voor de handzeep van SOOP. Een natuurlijke scrub, kleur en geur.

 

Bammetjesbier. Jaarlijks wordt maar liefst 380 kilo brood weggegooid. InStock redt brood om er een heerlijk biertje van te maken. Door haar bijzondere receptuur smaakt bammetjesbier als een Weizen met een lichte gisttroebel van banaan. Die wil je proeven.

 

Pieperbier. Nog een biertje, nu gemaakt van aardappels. Jaarlijks wordt er namelijk 340 miljoen kilo van weggegooid vanwege overproductie of schoonheidsfoutjes. InStock redt deze piepers om er een bloemig, bitter biertje van te brouwen, die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale.

Tomatenketchup. In Kenia wordt tot nu toe wel 40% van de tomatenoogst weggegooid, omdat het vervoer van de tomaten naar de markt vaak al meer geld kost dan wat het de boeren oplevert. Het gebeurt zelfs, dat de vervoerder helemaal niet komt opdagen. Sta je dan. Door samen met de Keniaanse boeren hun tomaten te drogen, verdienen de Keniaanse boeren tot wel 20x meer dan met hun verse tomaten. The Ketchup Project maakt daar jouw tomatenketchup van voor in dit duurzame kerstpakket.

Impact. Sociaal of duurzaam, dat is jouw kerstpakket anno 2019.

ferwend © 2019

peter@ferwend.nl

+31 6 33 24 58 21

Zwolle (NL)